SINGI-JUUSTU KRINGEL



Retsept www.kokkama.ee

Tainas
25g pärmi
2 sl suhkrut
1 tl soola
2,5 dl piima
u 500 g jahu
100 g toasooja võid


Täidis:
200 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
150 g sinki
4 sl peeneks hakitud tilli
200 g riivitud juustu

1 lahtiklopitid muna (peale määrimiseks)
50 g sulatatud võid

Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi) ning vala see segades pärmile. Lisa  segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit.

Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale sulatatud juust. Haki sink väikesteks tükkideks ning laota see sulatatud juustule. Lisa ka hakitud till ja 150 g riivitud juustu. Rulli tainast pikemast servast kokku, seejärel lõika rull pikuti pooleks ning põimi küpsetis kokku, ettevaatlikult rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta seejärel rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase sel rätiku alla kerkida ca 15 minutit. Seejärel pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.  Peale küpsemist piserda üle kergelt veega .Määri pealt keeva võiga.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...