BESEERULL
Retsept Tiiu tamsalu
Retsept
Munavalge 5 tk
Suhkur 200 g
Maisitärklis 2 tl
Valgeveiniäädikat 1 tl
Vaniljesukur 2 tl
Mandlilaaste
Täidis
Toorjuustu 200 g
Vahukoor 200 g
Suhkur 50 g
Shokolaad 100 g
Valmistamine
Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja hakka lisama järkjärgult suhkur. Vahusta kuni saad tugeva munavalge vahu. Lisa maisitärklis, valgeveiniäädikas ja vaniljesuhkur. Aseta segu küpsetuspaberiga kaetud pannile ja aja ühtlaselt laiali, puista peale mandlilaaste. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 20 minutit. Valmis põhi kummuta puhtale küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Samal ajal valmista täidis. Vahusta vahukoor ja toorjuust suhkruga tugevaks vahuks ja tükelda shokolaad.
Aseta täidis jahtunud beseepõhjale ja raputa peale tükeldatud shokolaad. Keera rulli ja jäta külmkappi maitsestuma.