Tainas
2 dl külma vett
1 tl soola
2.5 dl rukkijahu
2.5 dl nisujahu
Riisipudrutäidis
5 dl vett
3 dl riisi
1 l piima
1.5 tl soola
Sega kausis vesi, jahud ja sool ühtlaseks tainaks. Vormi tainas pikaks rulliks ja jaga 25 tükiks. Vormi tainatükid pallikesteks ja vajuta lamedateks pätsikesteks. Kata pätsid kilega, et vältida nende kuivamist.
Rulli pätsidest õhukesed ümmargused pirukaümbrised. Rullimisel kasuta rukkijahu. Lao valmis ümbrised lauale hunnikusse, vahele riputa jahu. Kata pirukaümbrised kilega.
Täida pirukad soovitud täidisega ja kroogi ääred üles.
Küpseta pirukaid 250°C juures 15-20 minutit.
Küpsed pirukad pintselda pealt või ja piima seguga ning pane küpsetuspaberi ja rätiku alla järelhauduma.
Riisipudrutäidis:
Sega riis keevasse vette ja keeda u 10 minutit. Lisa piim ja lase pudrul veel u 30 minutit vaikselt keeda. Vahepeal sega. Valmis puder maitsesta soolaga.