Martsipani jõhvika kringel

Pärmitaina retsept kokkama.ee

Tainas:
2,5 dl piima
25g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid

Täidis:
200g martsipani
pakk kuivatatud jõhvikaid
vaniljesuhkurt
toasooja võid

Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa  segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.

Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiksRiivi kõlmkapikülm martsipan ja sega jõhvikatega. Määri peale täidis ning rulli tainas pikemast servast kokku.  Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes.Tõsta kokkupõimitud rull ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Peale küpsemist piserda üle kergelt veega ning enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...