PANNILEIB

Retsept lehelt www.nami-nami.ee


Koostisosad:

500 gr kartulit
150 gr soolapeekonit
1 sibul
2 sl odrajahu
1 muna
1 tl soola

Valmistamine:

Haki sibul ja peekon kuubikuteks. Prae pannil läbi.

Riivi kartulid peene riiviga, aseta puhtale köögirätikule ja pigista kuivemaks (või pigista lihtsalt käte vahel kuivemaks).

Sega riivitud kartulid, praetud suitsupeekon ja sibul, muna ja odrajahu. Suru küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile.


Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.





KIHILINE PORGANDIKOOK TOORJUUSTUKREEMIGA

Retsept lehelt liisil.blogspot.com


500 g porgandeid
100 g võid
4 muna
125 g suhkrut
150 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

Kreem:
300 g toasooja naturaalset toorjuustu
150 g hapukoort
1 sidruni riivitud koor
2 sl sidrunimahla
3 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut



Riivi porgandid peene riiviga. Sulata või ja jäta jahtuma. Klopi munad suhkruga lahti. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur.  Lisa munavahule riivitud porgandid, sulavõi ja kuivained. Määri tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Võta kook ahjust välja ja kummuta teisele küpsetuspaberile jahtuma. Jahtunud kook lõika neljaks kihiks.
Kreemi jaoks sega omavahel kõik ained.
Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele, määri peale ¼ kreemist. Jätka kuni saad 4-kihilise koogi, pealmiseks kihiks jääb toorjuustukreem.



EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...