Rullbiskviit toorjuustu ja maasikatega

Retsept kokkama.ee


Tainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 g  suhkrut
maasikaid

Mikserda munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (26 x 37 cm) ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Ole küpsemise ajal ahju lähedal, sest taigen küpseb kiiresti. Liiga küpsenud taigen muutub krõbedaks ning seda ei ole võimalik rulli keerata.
Kummuta valmis taigen kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära ja kata koogipõhi puhta rätikuga. Selleks, et rullbiskviit ära ei kuiva, piserda seda pealt natuke veega. Jäta jahtuma.
Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga ja  vahukoor ning sega omavahel kokku Määri segu koogipõhjale ja lisa maasikad. Keera kook küpsetuspaberi abil rulli. Lase jahedas maitsestuda.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...