CIABATTA

  • 5dl vett
  • 25g pärmi
  • 2tl soola
  • 2dl rukkijahu
  • 8dl nisujahu
  • 2sl oliivõli
  • 1sl siirupit
  • erinevaid seemneid

Pärm soolaga vedelaks,juurde külm vesi ja pool nisujahust.Lisa rukkijahu,õli,siirup,seemned ja
seejärel ülejäänud nisujahu;tainas peab jääma pehme.Riputa pinnale jahu,kata kauss rätikuga ja lase
1,5-2 tundi kerkida.Kummuta tainas töölauale,sõtku läbi ja jaga pooleks.Moodusta küpsetuspaberiga kaetud plaadile kaks pikliku pätsi.Lase kaetult pool tundi kerkida ja lisa peale seemneid kui soovid.
Küpseta ahju allosas 200 kraadi juures 20 minutit.Pane plaadile kuumuskindla nõuga keevavett,millest tõusev aur muudab leibade pealispinna eriti hapraks.Lase lahtiselt jahtuda ja tarvita
võimalusel samal päeval.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...