SEFIIRKORVID

Korvikesed:
100g võid
150g nisujahu
1 spl suhkrut + 1/2 vaniljet
3 spl külma vett


Haki või koos jahu ja suhkruga puruseks, lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks taignaks. Pane tunnikeseks külmkappi puhkama. Seejärel vooderda korvikesed või lõika tassi abil välja tainast ring ja siis pane need ilusti vormi sisse ning pane veel 15 min külmkappi. Siis küpseta 200 C ahjus kuni korvikesed on kenasti pruunikad (nii 10-15 min). Lase korvikestel vormides 10 minutit jahtuda, siis võta vormidest välja ja lase lõplikult jahtuda.

SEFIIR
3 munavalget
300 g suhkrut
näpuotsaga sidrunhapet
0.25 dl haput õuna-, sõstra- või jõhvikamahla või vett

Sefiiri valmistamiseks tuleb esmalt keeta siirup. Pane suhkur, mahl või vesi (valge sefiiri jaoks siis viimane) ning sidrunhape väikesesse potti ja keeda nõrgal kuumusel siirupiks. Kui Sul on suhkrutermomeeter, siis peaks see näitama 118 C ("pehme kuulikese staadium" e. "soft-ball stage").

Vahusta munavalged hästi puhtas suures kausis tugevaks vahuks, siis lisa edasi vahustades kuum siirup peene nirena munavalgevahu hulka. Seejärel jätka vahustamist veel 7-8 minutit, et sefiir korralikult jahtuks.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...