LIHAPIRUKAD

3 dl vett
5 tl suhkrut
25g pärmi
1,5 tl soola
ca 8 dl jahu
4 sl õli

Täidis:
0,5 dl riisi (keetmata kogus)

200 g hakkliha
0,5 muna
hakklihamaitseainet
soola, pipart

Peale määrimiseks:
0,5 muna
Pudenda pärm kruusi ja sega see kergelt 3 tl suhkruga. Umbes 5 minuti pärast on pärm vedeldunud. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale veele, lisa sool ja järelejäänud 2 tl suhkrut, sega korraks. Vala hulka jahu ning sõtku tainast korralikult. Kõige lõpuks lisa tainale õli ning sõtku veel korra
 läbi. Valmis tainale puista peale kergelt jahu, kata rätikuga ning jäta tainas kerkima umbes pooleks tunniks.Täidise jaoks keeda riis pehmeks. Keeda ka hakkliha kergelt läbi, kuni roosaka värvuse kadumiseni (keedetuna jääb hakkliha mahlasem). Sega kokku keedetud riis ja hakkliha, lisa hulka muna ning maitsesta.
Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks. Klaasiga vormi kettad ja aseta 1tl täidist poolele kettale ning suru kahvliga tugevalt kinni,et tekiks poolkuu. Aseta pirukad ahjuplaadile ja lase ca 20 minutit kerkida ning määripealt munaga. Küpseta 175 kraadi juures kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...