KIHNUSAI

Retsept lehel
toiduteemal.blogspot.com

Taigen:

400 g jahu
20 g värsket pärmi (siinkohal soovitaksin küll värsket pärmi kuivpärmile eelistada)
3 dl piima
100 g võid
1 muna
2 sl suhkrut
1 tl soola
Lahusta pärm väheses koguses käesoojas vees. Kuumuta piim peaaegu keemiseni ning lisa siis piima sisse suhkur, sool ja või. Lase piimasegul jahtuda kuni käesoojani ning lisa siis lahtiklopitud muna. Sega omavahel kokku pärm ja piimasegu ning sõelu siis vedeliku sisse jahu.
Sõtku tainas läbi. Järgmisena jäta tainas sooja kohta köögirätiku või toidukilega kaetud kausis kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks või siis umbes tund aega.
Järgmiseks tõsta tainas võiga määritud vormi.Lase ka vormis veidi aega (ca 20 minutit) soojas kohas tainal kerkida. Samal ajal kuumuta ahi 200 kraadini.
Küpseta eelkuumutatud ahjus saia umbes tund aega.Kummuta sai vormist välja ja soovitav oleks sai asetada restile, et see ka altpoolt krõbeduse säilitaks.Valmis saia pinnale võib määrida võid, et koorik veel krõbedam ja maitsvam oleks.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...