Retsept nami-nami.ee
90 g munavalget
110 g mandlilaaste või kooritud mandleid
200 g tuhksuhkrut
30 g peeneteralist suhkrut
Ganache
240 ml vahukoort
340 g šokolaadi
Teelusikaotsaga soola
Sega mandlilaastud ja tuhksuhkur. Jahvata segu köögikombainis või kohviveskis pulbriks, siis hõõru segu läbi peene sõela.Edasi sega õrnalt mandli-tuhksukru peen segu vahustatud munadega. Siin on üks olulisimaid momente: segada ei tohi ei liiga vähe ega liiga palju.50 spaatli tõmmet. Eesmärk on lüüa munavalgest niipalju õhku välja, et makroonid ei kerkiks kuplisse. Samas ei tohi ka liiga vedelaks lasta.Võta tavaline ümmargune 1 cm läbimõõduga kondiitripressi otsik.Pritsi 2,5cm läbimõõduga tortsud.Edasi tuleb valmis makroonid jätta umbes tunniks tahenema. Tahenemine on vajalik, et makrooni pealispind jääks sile ja mitte ei kerkiks kühmu.Küpseta 160-kraadises ahjus 8-10 minutit.Kuskil 3-5 min pärast küpsetuse algust hakkavad moodustuma 'jalad'. Kui makroonid on valmis ja jahtunud, siis tuleb need kahekaupa täidise ümber kokku suruda.
Ganache põhiretsept
Tükelda šokolaad.Aja vahukoor peaaegu keema. Võta pott tulelt.
Lisa šokolaad ja lase sulada.Lisa sool ja sega ühtlaseks.Kreem lase
makroonide vahele pritsiga,jääb ilusam