HELE LEIB,  SOUR DOUGH, PAIN BLANC


Retsept ja juuretis Jorma Ihalainen

Eeltaigen
50 g juuretist
65 g jahedat vett
50 g nisujahu
30g rukkijahu

1.Sega kõik ained omavahel ja sõtku masinaga 5 minutit.
2.Pane eeltaigen puhkama plastmasskarpi, mis on õliga määritud.

Taigen
Eeltaigen
200 g jahedat vett
330 g nisujahu
13 g meresoola

1.Sega kõik ained, välja arvatud sool, omavahel ja sõtku masinaga 15 minutit.
2.Lisa sool ja sõtku veel 5 minutit.
3.Lase puhata kausis 2 tundi toatemperatuuril kilega kaetult.
4.Vormi ja tõsta kergituskorvi 2 tunniks toatemperatuuril.

Küpsetamine
1.Eelkuumuta ahi 250 kraadini ja pane veenõu ahju põhjale.
2.Kalla kerkinud päts ettevaatlikult küpsetusplaadile või
suurde küpsetusvormi.
3.Lase temperatuur 230 kraadini ja küpseta 15 minutit
 4.Lase temperatuur 200 kraadini ja küpseta veel 30 minutit
5.Jahuta resti peal vähemalt 1 tund.
.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...