KOHUPIIMA - SEFIIRITORT BANAANIGA




Biskviitpõhi:

4 muna
150 g suhkrut
60 g nisujahu
75 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
200 g kohupiima
4 banaani

immutamiseks veidi piima

Sefiir:
3 munavalget
300 g suhkrut
0,25 dl vett
veidi sidrunhapet

Kaunistuseks 
Shokolaadi 100g

Toimi nii:
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Vahusta biskviidi jaoks munad suhkruga tugevaks vahuks (mikseri täisvõimsusel vähemalt 6–7 minutit).
Sõelu peale eelnevalt omavahel segatud kuivained ning sega altpoolt üles tõstes segamini.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ning küpseta 20 minutit.
Lase veidi vormis seista, kummuta restile, kata uuesti vormiga ning lase jahtuda.


Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks.
Lõika jahtunud biskviit kolmeks kettaks, pane kihtide vahele täidis (niisuta biskviiti veidi piimaga) ja tükeldatud banaan. Pealt jäta katmata.


Sulata shokolaad ja pane väiksesse pritskotti ja tee kaunistused valmis ja jäta tahkuma.


Keeda sefiiri jaoks suhkrust ja veest  siirup. Kuumuta see madalal tulel segades pehme kuulikese staadiumini (suhkrutermomeetriga mõõtes 118 kraadini), selleks kulub u 7–8 minutit.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahustamist jätkates vala ühtlase nirena juurde keev siirup ning jätka vahustamist veel 10 minutit, siis lisa sidrunihape ja vahusta veel veidi.
Kata tort pealt ja külgedelt sefiiriga ning lase külmkapis maitsestuda.

EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...