EKLEERID

Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus.

Taigen

2,5 dl vett
100 g võid
0,5 tl soola
3 dl jahu
4 muna

Keedukreem
1 muna
2 sl sukrut
näpuotsaga soola
2 sl nisujahu
1 sl kakaopulbrit
2 tl vanillsukrut
2 dl piima
2 dl vahukoort
30 g võid
soovi korral sorts brändit või rummi.

Glasuur
100 g tumedat shokolaadi
3 sl võid

Valmistamine
Taigna valmistamiseks pane potti vesi, sool ja tükeldatud või ning lase segu keema tõusta. Lisa ühekorraga jahu ja sega , kuni tainas lööb anuma seinte küljest lahti ja tekib taigna pall. Kuumuta veel 2-3 minutit ja tõsya pliidilt. Lase taignal jahtuda 50-60 kraadini. Lisa ükshaaval munad, kloppides taina iga muna lisamisel ühtlaseks. Pritsi kondiitripritsiga plaadile 10 cm tainaribad. Piserda veega. Küpseta 180 kraadises eelkuumutatud ahjus 25 minutit ja jäta 10 minutiks ahju jahtuma.

Võta küpsetised ahjust ja tee ühele küljele sisselõige, nii pääseb niiskus välja.


Kreemi tarvis hõõru muna suhkru ja näpuotsatäie soolaga lahti. Klopi hulka jahu ja kakaopulber. Kuumuta piim keemiseni. Lisa sorts kuuma piima munale, sega korralikult läbi. Kalla saadud segu ülejäänud kuuma piima hulka. Kuumuta segades kuni mass pakseneb. Tõsta pliidilt. Sega hulka või, maitsesta vanillisukruga ja soovi korral ka sortsu alkohooliga ning lase jahtuda. Vahusta koor ja sega õrnalt jahtunud keedukreemiga. Pritsi kreem tordipritsiga küpsetistesse. Glasuuri tarvis sulata shokolaad ja või, sega ühtlaseks ja kasta ekleeri pealmine pool segusse.


EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...