STRITSEL
Retsept lehelt www.kokkama.ee
Tainas:
2,5 dl piima
25g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid
Täidis:
90 g võid
90 g suhkrut
8 g jahvatatud kaneeli
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli ristküliku kujuliseks tükiks. Määri peale või-täidis ning rulli tainas pikemast servast kokku.Aseta rull ahjuplaadila ja tee kääridega lõiked,seejärel säti tükid ilusti mõlemale poole.Lase stitslil ahjuplaadil kerkida 20 miutit.
Küpseta eelsoojendatud ajus 180 C juures 20 minutit.