KANEELIRULLID

Retsept kokkama.ee

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
1 tl soola
450 g jahu
100 g toasooja võid

Täidis:
100 g toasooja võid
100 g suhkrut
5 tl jahvatatud kaneeli
1 sl kaneeli-suhkrusegu (täidisele pealeraputamiseks)

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas kohas rätiku all kerkida* u 30-45 minutit. Täidise valmistamiseks vahusta või suhkru ja kaneeliga.

Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale võisegu ning raputa peale veel täiendavalt u 1 sl kaneeli-suhkrusegu. Murra tainas pikuti pooleks ning lõika sellest välja u 12 riba. Lõika ribadesse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Keera tainaribadesse keerud ning vormi neist pisikesed pätsid, mis tõsta muffinivormidega vooderdatud muffinipanni aukudesse. Lase neil kerkida ca 15 minutit ning seejärel  küpseta 200 kraadi juures 15-17 minutit.



EKLEERID Retsept raamatust "Võrratud koogid" , autorid Pille Enden ja Lia Virkus. Taigen 2,5 dl vett 100 g võid 0,5 tl s...